תזונה לגאוט: המדריך

הקשר בין גאוט לתזונה

כבר ידוע לכל שקיים קשר ישיר וחזק בין תזונה להופעת מחלת הגאוט, אצל חולי גאוט שמירה על תזונה מותאמת היא לפחות 50% מפתרון הבעיה!
במדריך זה אנחנו רוצים לעשות לכם סדר בעניין התזונה ומיג בפניכם את רשימת המאכלים המומלצים לטיפול ומניעת התקפים ואת המאכלים שיגבירו את הסיכוי להופעת התקפי הגאוט.

בנוסף למידע בעמוד זה, ניתן לצפות שוב בסרטון הצעד השני לטיפול בגאוט: תזונה ואורח חיים.

תוספים ושתיה

למניעה ותחזוקה שוטפת – יש לצרוך 2 כמוסות בבוקר ו-2 כמוסות בערב של פלמורין.
מינון טיפולי – יש לצרוך 3 כמוסות בבוקר ו-3 כמוסות בערב של פלמורין, במצבים קשים נגדיל המנה היומית לפי הנחיתי בהתאם למצב.
בהתקף חריף – נוסיף שימוש במשקה נוני המכיל צמחים נוספים להקלת הדלקת, הכאבים וניקוי רעלים מהגוף והכבד. התייעץ איתי במקרה כזה.
שתייה – יש להרבות בשתייה, בזמן התקף כל שעתיים לפחות כוס מים מינרלים אחת, ולאחר חלוף ההתקף לפחות שני ליטר מים טהורים ביום.

תזונה יומיומית מומלצת

  • פירות – פירות קפואים כול השנה, פירות יער, דובדבנים שחורים אוכמניות ותותי יער. *ניתן להוסיף את הכמוסות לשייקים.
  • רכז דובדבנים שחורים – מומלץ להוסיף כפית לכוס מים ולשתות שלוש פעמים ביום, או להוסיף כף לליטר וחצי מים מינרלים
  • להוסיף לתזונה – דגנים מלאים, אגוזים, שקדים, זרעי חמניות וזרעי דלעת, טחינה משומשום מלא. *מומלץ להשרות האגוזים, השקדים והזרעים ל-12 שעות להגברת זמינות החלבון.
  • להרבות בצריכת מאכלים בסיסיים כמו מלפפון, סלרי, תפוחים, בננות, צנון יפני(לבן), בצל אפרסקים, דובדבנים שחורים ואגסים.
  • מוצרי סויה לא מעובדים – מקור מצוין לחלבון.
  • שמנים – שמן זית מכבישה קרה, שמן פשתן, שמן המפ- ניתן לרכוש בחנות טבע.
  • זרעי פשתן טחונים – ניתן להכניס לאוכל או לשייקים *יש לטחון בבית עם מטחנת קפה כל שלושה ימים למניעת התעפשות השומנים.
  • דגים – סלמון והליבוט מהים הצפוני. * ניתן להוסיף אומגה 3 ללא רעילות, שאלו אותי על המומלצת על ידי.
  • חליטות – להגברת הניקוי מומלץ לעשות חליטות מזרעי סלרי, עלי סרפד, תלתן אדום, שן ארי, שומר וכורכום. * להשרות במים חמים ולשתות

מאכלים שחולי גאוט צריכים להמנע מצריכתם

  • מלח – לנסות ולהמנע ככל האפשר מצריכת מלח
  • בצקים – קמח לבן, סוכר לבן ועוגות בצק המגבירים דלקות בגוף.
  • מאכלים שמכילים פורינים – בשר אדום וחלקים פנימיים כמו כבד, מרקים עם בשר ורטבים על בסיס בשר, אנשובי, רכיכות, סרדינים, גד הרינג, פטריות, אספרגוס ושמרי בירה. *בזמן התקף חריף מומלץ להימנע גם מעוף.
  • מזון מעובד – שניצלים צמחיים, נקניקיות וכו’.
  • שומנים – להמנע שומנים רוויים ורווים למחצה, שומני טרנס ומרגרינה, למעט שמן קוקוס.
  • גבינות – להמנע מגבינות שמנות.
  • מאכלים חומציים – להמעיט באכילת מאכלים חומציים כגון מוצרי חלב שהופכים לחומציים בגוף.
  • אלכוהול ובירה – האתנול באלכוהול מגביר ייצור חומצת שתן.
  • קפה – הופך לחומצי בגוף ולכן כדאי להימנע מצריכתו.

יש לשמור על משקל תקין, עודף משקל מחמיר את הופעת הגאוט ומקשה על הגוף לסלק את חומצת השתן.
אם אתם סובלים גם מיצירה והצטברות של אבנים בכליות ובשתן, אתם מוזמנים לקבל יעוץ להוספת טיפול טבעי למיגור הפתולוגיה.

רוצים לקבל את מדריך הוידיאו בחינם?

מלאו פרטים לצפייה בסרטוני הדרכה נוספים

הדרכת תזונה | טיפים | מתכונים

תזונה לגאוט: המדריך

הקשר בין גאוט לתזונה

כבר ידוע לכל שקיים קשר ישיר וחזק בין תזונה להופעת מחלת הגאוט, אצל חולי גאוט שמירה על תזונה מותאמת היא לפחות 50% מפתרון הבעיה!
במדריך זה אנחנו רוצים לעשות לכם סדר בעניין התזונה ומיג בפניכם את רשימת המאכלים המומלצים לטיפול ומניעת התקפים ואת המאכלים שיגבירו את הסיכוי להופעת התקפי הגאוט.

בנוסף למידע בעמוד זה, ניתן לצפות שוב בסרטון הצעד השני לטיפול בגאוט: תזונה ואורח חיים.

תוספים ושתיה

למניעה ותחזוקה שוטפת – יש לצרוך 2 כמוסות בבוקר ו-2 כמוסות בערב של פלמורין.
מינון טיפולי – יש לצרוך 3 כמוסות בבוקר ו-3 כמוסות בערב של פלמורין, במצבים קשים נגדיל המנה היומית לפי הנחיתי בהתאם למצב.
בהתקף חריף – נוסיף שימוש במשקה נוני המכיל צמחים נוספים להקלת הדלקת, הכאבים וניקוי רעלים מהגוף והכבד. התייעץ איתי במקרה כזה.
שתייה – יש להרבות בשתייה, בזמן התקף כל שעתיים לפחות כוס מים מינרלים אחת, ולאחר חלוף ההתקף לפחות שני ליטר מים טהורים ביום.

תזונה יומיומית מומלצת

  • פירות – פירות קפואים כול השנה, פירות יער, דובדבנים שחורים אוכמניות ותותי יער. *ניתן להוסיף את הכמוסות לשייקים.
  • רכז דובדבנים שחורים – מומלץ להוסיף כפית לכוס מים ולשתות שלוש פעמים ביום, או להוסיף כף לליטר וחצי מים מינרלים
  • להוסיף לתזונה – דגנים מלאים, אגוזים, שקדים, זרעי חמניות וזרעי דלעת, טחינה משומשום מלא. *מומלץ להשרות האגוזים, השקדים והזרעים ל-12 שעות להגברת זמינות החלבון.
  • להרבות בצריכת מאכלים בסיסיים כמו מלפפון, סלרי, תפוחים, בננות, צנון יפני(לבן), בצל אפרסקים, דובדבנים שחורים ואגסים.
  • מוצרי סויה לא מעובדים – מקור מצוין לחלבון.
  • שמנים – שמן זית מכבישה קרה, שמן פשתן, שמן המפ- ניתן לרכוש בחנות טבע.
  • זרעי פשתן טחונים – ניתן להכניס לאוכל או לשייקים *יש לטחון בבית עם מטחנת קפה כל שלושה ימים למניעת התעפשות השומנים.
  • דגים – סלמון והליבוט מהים הצפוני. * ניתן להוסיף אומגה 3 ללא רעילות, שאלו אותי על המומלצת על ידי.
  • חליטות – להגברת הניקוי מומלץ לעשות חליטות מזרעי סלרי, עלי סרפד, תלתן אדום, שן ארי, שומר וכורכום. * להשרות במים חמים ולשתות

מאכלים שחולי גאוט צריכים להמנע מצריכתם

  • מלח – לנסות ולהמנע ככל האפשר מצריכת מלח
  • בצקים – קמח לבן, סוכר לבן ועוגות בצק המגבירים דלקות בגוף.
  • מאכלים שמכילים פורינים – בשר אדום וחלקים פנימיים כמו כבד, מרקים עם בשר ורטבים על בסיס בשר, אנשובי, רכיכות, סרדינים, גד הרינג, פטריות, אספרגוס ושמרי בירה. *בזמן התקף חריף מומלץ להימנע גם מעוף.
  • מזון מעובד – שניצלים צמחיים, נקניקיות וכו’.
  • שומנים – להמנע שומנים רוויים ורווים למחצה, שומני טרנס ומרגרינה, למעט שמן קוקוס.
  • גבינות – להמנע מגבינות שמנות.
  • מאכלים חומציים – להמעיט באכילת מאכלים חומציים כגון מוצרי חלב שהופכים לחומציים בגוף.
  • אלכוהול ובירה – האתנול באלכוהול מגביר ייצור חומצת שתן.
  • קפה – הופך לחומצי בגוף ולכן כדאי להימנע מצריכתו.

יש לשמור על משקל תקין, עודף משקל מחמיר את הופעת הגאוט ומקשה על הגוף לסלק את חומצת השתן.
אם אתם סובלים גם מיצירה והצטברות של אבנים בכליות ובשתן כדאי לקבל יעוץ להוספת טיפול טבעי למיגור הפתולוגיה.

ספר מתכונים לגאוט תזונה

רוצים לקבל את מדריך הוידיאו בחינם?

מלאו פרטים לצפייה בסרטוני הדרכה נוספים

הדרכת תזונה | טיפים | מתכונים

אני רוצה לשאול שאלה
1
יש לך שאלה על גאוט?
היי,
איך אוכל לעזור לך?
Powered by