לייעוץ והזמנות – 077-3013439

תהליכי הגאוט

ישנם 4 שלבי גאוט, באיזה שלב אתה נמצא?

מחלת הגאוט לא מתפתחת בין יום אפילו שלעיתים כך זה מרגיש. בכל אחד מהשלבים ישנם מאפיינים שונים וישנו טיפול אשר מותאם לאותו שלב. בכתבה זאת אני אעמוד על השלבים השונים והטיפול המתאים לכל אחד מהם ואף שאלון אינטרקטיבי בעזרתו ניתן לבחון באיזה שלב אתם של מחלת הגאוט!

אנשי מקצוע בתחום הרפואה חילקו את התפתחות הגאוט(שיגדון) לארבעה שלבים שונים, בכדי לבחון כיצד המחלה יכולה להתפתח עם הזמן:

השלב הראשון- גאוט אסימפטומטי

השלב הראשון מכונה- גאוט אסימפטומטי (ללא סימפטומים).
זהו השלב בו מישהו מפתח היפראוריצמיה או במילים פשוטות רמות גבוהות של חומצת שתן בדם. הגוף הופך להיות חומצי יותר ויותר אך אין תסמינים של כאב או דלקת.
בשלב זה חומצת השתן עלולה להתחיל להתגבש ולהצטבר בשקט במפרקים וניתן לאבחן את השלב הזה בבדיקת דם אשר בוחנת את חומצת השתן (Uric acid).

הטיפול בשלב א'-

טיפול ברפואה מערבית – ברפואה המערבית שלב זה אינו נדרש בטיפול ולכן אין צורך בטיפול תרופתי. אך אם אתה מגלה על ידי בדיקת דם, שאתה אכן סובל מעודף חומצת שתן, שינוי בתזונה שלך צריך להתרחש באופן מיידי.
טיפול ברפואה טבעית-מונעת – באסכולת הרפואה הטבעית דווקא כן מתייחסים לשלב זה בכובד ראש, שכן לשיטתה הרפואה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר היא הרפואה המונעת. ולכן הרפואה המונעת תעדיף למנוע סיבוכים עתידיים ולא תחכה לבעייה אקוטית בכדי להגיע לשלב בו מופיעים הסימפטומים ומתחיל הסבל.
הטיפול המונע יהיה באמצעות תזונה מותאמת להורדת חומצת השתן, ושימוש פורמולות טבעיות דוגמת הפלמורין במינון נמוך, שמכיל שילוב צמחים ותמציות צמחים שיעזרו בפינוי חומצת שתן, מניעת דלקות, חיזוק הכליות וחיזוק המערכת החיסונית. בנוסף נשים דגש על אורח חיים בריא יותר ורגוע יותר כמו לדוגמה: כושר מתון, שמירה על משקל נכון(ללא דיאטות קיצוניות) והרגעת הנפש בדרכים שונות.

"הרפואה המונעת תעדיף למנוע סיבוכים עתידיים ולא תחכה לבעייה אקוטית בכדי להגיע לשלב בו מופיעים הסימפטומים ומתחיל הסבל. "

השלב השני- התקף גאוט- גאוט אקוטי

השלב השני הוא התקף הגאוט הראשון. מה שמכונה גאוט אקוטי או דלקת מפרקים חריפה של גאוט.
כן, הפעם הראשונה שלך עלולה להביא אותך לזעזוע מעוצמת הכאב והיא מכאיבה באופן שמפריע לכל חלקה טובה בגוף אשר נגרמת מהתפתחות דלקת חריפה, אדמומיות וכאבים עזים במפרק.
לפני אותו לילה בו נתקפת בהתקף הגאוט ישנו סיכוי גבוה שאכלת בשר, איברים פנימיים, פירות ים, או לילה של שתייה שהעלה את רמות חומצת השתן אשר "הפעילו" את התקף הגאוט שלך, אך לא בהכרח.

גאוט עלול להופיע אפילו ממתח, מתרופות או נוכחות של מחלה אחרת אשר יכולים לגרום לכך! הכאבים החזקים ימשכו בד"כ בין כמה שעות ל-3-4 ימים ויקשו מאוד על ההליכה שלך.בדרך כלל, התקף הגאוט הראשון יהיה באזור הבוהן הגדולה וירגיש כמו שבר בבוהן הרגל ולעיתים קרובות הוא יתקוף במהלך הלילה. הסיבה לכך היא שחומצת השתן מתגבשת בקור ומפרק הבוהן הוא הוא מפרק קר יחסית וגדול מספיק להצטברות החומצה.
סימפטומים – האזור המודלק נהיה אדמדם, הכאב חד מאוד ותוכלו לחוות לעיתים חום קל או אפילו צמרמורות.

כאמור, בד"כ תהיה הקלה לאחר שלושה ימים אך התסמינים יכולים להישאר עד 10 ימים ולעיתים אף יותר. חשוב מאוד לדעת שמחקרים מראים כי ב-80% מהמקרים התקפות אלו יחזרו ללא טיפול והן עלולות להיות חמורות וממושכות יותר אם נתעלם ולא נטפל בבעיה. ההתקף החריף הבא יכול לקחת חודשים או יותר משנה עד להופעה חוזרת. עם זאת, לאורך זמן התקפות יכולות להימשך זמן רב יותר ולהתרחש בתדירות גבוהה יותר.

"חשוב מאוד לדעת- מחקרים מראים ב-80% מהמקרים התקפות אלו יחזרו ללא טיפול והן עלולות להיות חמורות וממושכות יותר אם נתעלם ולא נטפל בבעיה."

הטיפול- ברפואה המערבית בשלב זה כבר יש צורך בטיפול תרופתי. בדר"כ הטיפול יתחלק ל-2: טיפול בזמן התקף בתרופות כמו קולכיצין ולאחר ההתקף בתרופות שמורידות חומצת שתן כגון אלוריל/וזילול/אלופורינול ופבוריק. בנוסף מומלץ שינוי מיידי בתזונה שלך.

הטיפול הטבעי

בשלב זה הטיפול עולה מדרגה. השמירה על תזונה לגאוט חייבת להיות קפדנית יותר במיוחד בזמן ההתקף. אפילו צריכה של מזונות ומשקאות אסורים במידה קטנה עלול להחריף את המצב.
בנוסף לתזונה נצטרך לחזק את השימוש בפורמולות הטבעיות – הפלמורין ופרוטקטינול והמינון יהיה גבוהה עד שנחזור לאיזון הגוף. בנוסף לפורמולת הפלמורין לטיפול בחומצת השתן נוסיף את שחקן החיזוק לטיפול בדלקות הפרוטקטינול שיעזור בנטרול הדלקת, שיקום המפרקים ותמיכה בכבד שאמון על פירוק הרעלים בגוף.
חשוב מאוד לשתות המון מים(2-3 ליטר ביום) ומומלץ גם לצרוך רכז דובדבנים שחורים.
במקביל אני ממליצה להכיר את טיפול ה-S.O.S בהתקפי הגאוט שיעזרו להקל על הכאבים ויטפלו בדלקת.
בזמן התקף חשוב מאוד לנוח ולא לעשות כלל כושר (אפילו לא מתון). בשום פנים ואופן לא מומלץ להוריד במשקל באופן דרסטי מכיוון שהורדה כזאת עלולה להעלות את רמת חומצת השתן ולהחריף את ההתקף.

השלב השלישי- גאוט אינטרוואלי-

השלב הבא הוא השלב השלישי, מה שמכונה גאוט בין-קריטי או גאוט אינטרוואלי (בין פרקי זמן).
השלב הזה הוא פרק הזמן שבין התקפי גאוט בו אתה לא חש סימפטומים והמפרקים שלך מתפקדים כראוי.
החיים נהדרים ואתה מרגיש מצוין אבל הכל רק אשליה! אצל מרבית הסובלים מגאוט, חומצת השתן בדם נותרה גבוהה והגבישים נשארים במפרק.
האמת שהגאוט לא נעלם ורמות הדלקת הנמוכות שעדין נמצאות במפרק עשויות לגרום לך נזק מתמשך במפרקים ובסחוסים גם אם אינך מרגיש סימפטומים של הגאוט או את כאביו.
בשלב זה חומצת השתן עלולה להתגבש גם כאבנים בכליות ובכיס השתן ובתוספת רמה נמוכה של דלקת גדל הסיכון להתפתחות מחלות לב, בעיות בתפקוד מיני ואפילו שבץ מוחי!
מכאן ההתקפות הבאות יכולות להיות מאיימות בהרבה מהתקפת הכאב הראשונית אותה חווית והן עלולות לעבור גם לאזורים ומפרקים שונים כמו אזור גיד האכילס(ואף לקרעים בו), קרסול, ברכים, מרפקים ועוד.

טיפול: על אף שרבים מגלים שאננות בשלב זה מפני שעננת הכאב אינה מרחפת מעל ראשם, חיוני לפנות לטיפול מתאים במחלה ולשנות את אורח חייך באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית כדי למנוע התקפות גאוט עתידיות.
הטיפול המערבי יתמקד בשלב זה בתרופות דוגמת האלוריל/זילול/אלופורינול או פיבוריק אשר מורידות את חומצת השתן. חשוב להכיר את השלכות הטיפול בתרופות אלו לאורך זמן ואת תופעות הלוואי שמוזכרות בעלון התרופה. כמו כן חשוב לדעת שאם אתם צורכים את התרופות הנ"ל אסור להפסיק את נטילתן בפתאומיות שכן חומצת השתן עלולה לעלות באופן קיצוני ולגרום להתקפים חזקים במיוחד.

הטיפול הטבעי- הטיפול בפורמולות טיפוליות בשלב זה מתחלקות ל-2. מצב בו חומצת השתן גבוהה במיוחד ומצב בו חומצת השתן אינה גבוהה(לעיתים בגלל שימוש בתרופות) או קצת גבוהה. במצב בו חומצת השתן אינה גבוהה אנו נשתמש בעיקר בפורמולת הפלמורין במינון בינוני-גבוהה (תלוי מצב המטופל) ואילו במצב בו חומצת השתן גבוהה מידי נאזן את הטיפול גם עם פורמולת הפרוטקטינול במקביל לפורמולת הפלמורין. המינון יקבע בהתאם למצב המטופל.
בנוסף לטיפול בפורמולות הטיפול זהו בדיוק השלב בו מומלץ להבין כיצד משלבים את התזונה המומלצת כדרך חיים, להתחיל לעשות כושר מתון ולהשיל בהדרגה משקל עודף.

"רבים מגלים שאננות בשלב השלישי מפני שעננת הכאב אינה מרחפת מעל ראשם, אך זה ממש חיוני לפנות לטיפול רפואי מתאים במחלה ולשנות את אורח חייך"

השלב הרביעי- גאוט כרוני

לבסוף, אנו מסיימים עם השלב הסופי והרביעי, מה שמכונה גאוט כרוני או גאוט כרוני עם טופוס(טופי).
זה הוא השלב שאתה בהחלט רוצה להימנע ממנו בכל מחיר. בשלב זה הגאוט הופך למגבלה אמיתית והוא יופיע לאחר שנים רבות של סבל מהתקפי גאוט שיכולים לגרום לפגיעה בלתי הפיכה באותם מפרקים שנפגעו בהתקפים, נזק לכליות שלך ולנזקים בריאותיים משמעותיים!
עם הזמן התקפי גאוט נעשים ארוכים ותכופים יותר. זהו השלב הגרוע וההרסני ביותר בגלל העובדה שחומצת השתן מתגבשת בכל מיני מפרקים ואיברים ואתה יכול אפילו לפתח טופי שגורם להרס העצם הפגועה והסחוס. שלב זה מתרחש בדרך כלל לאחר 10 שנים כאשר המחלה לא טופלה כראוי ולא בוצעו שינויים באורח החיים.
עם טיפול נכון רוב הסובלים מגאוט לא מתקדמים לשלב זה ומודים לאל על כך! ולכן זה כל כך קריטי לטפל בגאוט עוד בשלבים המוקדמים שלו.

טופי בידיים-גאוט

טיפול ברפואה המערבית – בשלב זה בנוסף לטיפול בתרופות ובתוספים נוספת האופציה הניתוחית והזרקות סטרואידים וקורטיזון לתוך המפרקים. מפרקים שנפגעו ועוותו יעברו לעיתים תהליך ניתוחי בו יוציאו בהרדמה מקומית את גושי חומצת השתן אך בשתי השיטות יתכנו נזקים בלתי הפיכים למפרקים.
טיפול טבעי – מומלץ לתמוך בשלב זה בגוף בעזרת טיפול טבעי מקיף – פלמורין, פרוטקטינול, רכז דובדבנים ועוד פורמולות שניתן לשאול אותי עליהן. את הטיפול כדאי לתמוך גם בדיקור סיני וכמובן בתזונה לגאוט.

לסיכום, מחלת הגאוט היא מחלה שבאה בשלבים וחשוב מאוד להכיר את השלבים השונים ולטפל במחלה בהתאם. הדוגמה שאני הכי אוהבת זאת ההשוואה של הגוף לרכב. כשגאוט מתפתח לרוב זה יהיה מכיוון שאנו לא מתייחסים אליו לפי "הוראות היצרן", אנו מתדלקים בדלק לא איכותי(מזון לא איכותי), לא מטפלים בו כראוי(כושר) ומעמיסים עליו יתר על המידה(עומס נפשי). בשלב הראשון כמו בשלב הראשון של הגאוט, הרכב ישמיע קולות כלשהם אך רק אם נהיה קשובים לקולות הללו נוכל לפתור את הבעיה בקלות ולחזור לאיזון והרכב לא ישבות. אך אם לא נקשיב לאותם הקולות ככל הנראה ניתקל בבעיה ברכב, בדומה לשלב השני- התקף הגאוט.
אז אנו כבר נלך למוסך ונטפל ברכב כי אנו מרגישים שאין לנו ברירה ובטח נהיה מושבתים כמה ימים בלי יכולת לנוע עם הרכב.
בשלב הזה, אחרי ש"נפתרה" הבעייה הגענו לשלב השלישי, הרכב אומנם נוסע אך אנו צריכים להחליט אם לשנות את ההרגלים שלנו ולטפל ברכב או להתעלם שוב מהבעיה, אחרי הכל הרכב נוסע וכביכול אין בעיה. אבל אז, אם לא מטפלים בבעיה מגיעים לשלב הרביעי- הבעיה ברכב נהיית כרונית, הרכב כבר לא יחזור לעצמו, אולי נצטרך להחליף חלקים או אפילו מנוע וישנו סיכון שהרכב אף יושבת לצמיתות ונצטרך לקנות רכב חדש. אך בשונה מרכב, עם הגוף שלנו אין לנו את הפרבילגיה להחליף חלקים או לקנות גוף חדש ולכן כדאי מאוד לא לטמון את הראש בחול ולטפל בגאוט כבר בשלבים הראשונים ולא לחכות לרגע האחרון.

מעוניינים לטפל בגאוט באופן טבעי? פנו אלינו ותצאו ממעגל הגאוט. לחצו כאן לייעוץ 

כל מה שחשוב לדעת על חומצת השתן (Uric acid)?

טלפון – 077-3013439
מייל – legoutinfo@gmail.com
ווטסאפ – 0515101023
כתובת הקליניקה – בירנית 12, כוכב יאיר

ניתן להשאיר לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם!

מטפלים המעוניינים לקבל מידע נוסף והצעות מיוחדות > לחצו כאן

עקבו אחרינו בפייסבוק

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

אז מה למדנו היום:

אל תישארו עם הכאבים! השאירו פרטים וקבלו ייעוץ טלפוני בחינם עם ד"ר שרה ברק, מומחיות לטיפול טבעי במחלת גאוט!

ביקרתם בחנות האונליין שלנו?

מבחר חבילות ופורמולות טבעיות לטיפול בגאוט במחירים שאסור לפספס!

המלצות של לקוחותינו:

מאמרים מקצועים נוספים:

ד"ר שרה ברק
ד"ר שרה ברק

ד”ר שרה ברק (Ph.D), מומחית לטיפול טבעי בגאוט ואחראית על הידע המקצועי שהחברה מספקת. ד”ר ברק אמונה על פיתוח הפורמולות הטבעיות שלנו ועל הליווי המקצועי של כל מטופלינו. בנוסף הצוות מורכב ממנהלים, אנשי מקצוע מוכשרים שמלווים את המטופלים במהלך הטיפול. הבסיס לטיפול מושתת על עקרונות הטיפול של ד”ר שרה ברק והוא כולל ייעוץ מקצועי אישי לכל מטופל, טיפול בפורמולות טבעיות, מידע חשוב וסרטונים מלמדים בנושא הגאוט. כדי להתחיל בטיפול אתה צריך לעשות צעד אחד ולפנות אלינו, משם אנחנו כבר נסביר לך איך כדאי לך להמשיך.

יש לכם שאלה? מעוניינים במידע נוסף? הגיבו בתיבה למטה ונענה בהקדם!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
מאיר צבי
מאיר צבי

שלושה חודשים מרגיש כאילו דורבן בכמה מקומות בכף הרגל איני יודע אם זה גם גאוט חומצת השתן אצלי 8

מאמרים מקצועים נוספים:

כאבי גאוט בכף הרגל

כאבי גאוט ברגל

למה גאוט בא לידי ביטוי דווקא ברגלים? מחלת הגאוט מתבטאת לרוב בהתקפי כאב עזים בבוהן כף הרגל. הופעה של מחלת גאוט ברגל נובעת מצבירת יתר של חומצת

קרא עוד »

מאמרים מקצועים נוספים:

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
אני רוצה לשאול שאלה
1
יש לך שאלה על גאוט?
היי,
איך אוכל לעזור לך?