מצרכים
- 5 תפוחים מזן סמית
- 3 כפות לימון
- 1 כף קינמון
- 5 כפות סוכר קנים
- 2 כפות סירופ מייפל
- 5 ביצים שלמות
- ¾ כוס סוכר קנים או סוכר חום
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- 5 כפות שמן קוקוס
- 1 כוס שקדים טחונים דק
- ¾ כוס עוגיות יין טחונות
- תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 אבקת אפיה
אופן הכנה
- לשטוף, לקלף ולפרוס את התפוחים לפרוסות דקות.
- להניח בקערה ולהוסיף את הלימון, 1 כף קינמון, 5 כפות סוכר קנים ו-2 כפות סירופ מייפל.
- בקערה נפרדת לערבב את העוגיות הטחונות, השקדים ואבקת האפיה.
- בקערת מיקסר לערבב היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי.
- להוסיף תוך כדי בחישה עדינה את שמן הקוקוס, תמצית וניל, קליפת תפוז, מלח, עוגיות הטחונות, שקדים ואבקת האפיה.
- בחישת יתר תפגע במרקם העוגה.
- יש לשמן בשמן קוקוס תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.
- לשפוך 2/3 מהבצק.
- מעליו לסדר את תפוחי העץ ללא הנוזלים.
- את 1/3 הבצק הנותר לשפוך על התפוחים.
- הבצק מעט דליל.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-45 דקות.
- ניתן לבדוק עם קיסם או סכין, וכשהעוגה מוכנה הם יוצאו נקיים.
בתאבון!