לייעוץ והזמנות – 077-3013439

השמנים המומלצים (והלא מומלצים) לשימוש

אומרים שטוב שם טוב משמן טוב אך בבריאות הדבר חשוב יותר הוא שהשמן יהיה טוב ואיכותי ושיכיל את כל הערכים התזונתיים ובטח שלא יפגע בבריאותנו ויעלו את רמת ה"כולסטרול הרע/ המחומצן" בגוף.

נציג בפניך את השמנים המומלצים ביותר לשימוש ומאידך את השמנים אשר פחות מומלצים לשימוש.

שמנים לבישול

שמן זית

שמן הזית מורכב ברובו מחומצת שומן אולאית, שהיא חומצת שומן חד בלתי רווויה, התורמת להפחתת ה"הכולסטרול הרע", ה- LDL, מולקולה בעלת נטייה גדולה להתחמצנות הקשורה לעלייה בסיכון למחלות לב, וזאת מבלי להוריד את "הכולסטרול הטוב" ה- HDL, שתורם לשמירה על בריאות כלי הדם והלב. חומצות שומן אחרות כמו אומגה 3, שקשורות בהורדת רמות ה- LDL, גורמות במקביל לירידה גם ברמות ה-HDL ולכן קיים יתרון בריאותי לשמן הזית בהשוואה לחומצות שומן אחרות. כמו כן, שמן הזית עשיר בנוגדי חמצון רבים, בעיקר ויטמין E, נוגד חמצון חזק ששומר על בריאות התאים השונים בגוף ומונע פגיעה של תהליכי חמצון. הכבישה הקרה מאפשרת לשמור על נוגדי החמצון שבשמת הזית. בשימוש לטיגון עדיף להשתמש בשמן זית מזוכך.

שמן קוקוס

זהו שמן המופק בכבישה קרה מפרי קוקוס טרי. לשמן ארומה טבעית של הפרי ומי שאוהב קוקוס יתענג על הטעם שלו . שמן זה משמש בעיקר לבישול ואפיה אבל מתאים גם לשימוש חיצוני כשמן מסאג', שמן לשיער(בעיקר מתולתל ועבה) וכמסיר איפור טבעי. שמן קוקוס הוא שומן צמחי רווי. כיום, מצביעים מחקרים שונים על כך ששומן רווי הוא השומן לו זקוק המוח, שהנוירונים שלו, מצופים מיאלין העשוי שומן רווי. יש לכך השפעות רבות, על מצב רוח ועל כשירותו של המוח, גם בגיל המבוגר. השמן מכיל כמות גדולה של חומצה לאורית – חומצת שומן בעל תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות.

שמן אבוקדו

השמן עשיר בחומצת שומן חד בלתי רווי (בעיקר חומצה אולאית חד בלתי רוויה 18:1), ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי. בשמן תכולה גבוהה של ויטמין E , שהוא נוגד חמצון. כף (15 מ"ל) שמן אבוקדו מספקת כ-20% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין E למבוגרים, וכ-50%-35% מהצריכה היומית המומלצת לילדים ולבני נוער. בשמן נוגדי חמצון נוספים. מחקר שבוצע באוניברסיטת אוהיו‏, הראה שנוסף על היותו עשיר בקרוטנואידים, תוספת שמן אבוקדו מכבישה קרה לסלט מגדילה את יכולת הגוף לספוג קרוטנואידים שנמצאים בירקות אחרים בסלט: בטא-קרוטן נספג פי 15, אלפא-קרוטן נספג פי 7, לוטאין נספג פי 5 וליקופן נספג פי 4.5. עוד מצא המחקר כי כמות הקרוטנואידים המצויה בשמן אבוקדו מכבישה קרה גבוהה, בהשוואה לזו המצויה בשמן שעבר כבישה חמה, מכיוון שהחום פוגע בכמות הקרוטנואידים. בנוסף השמן עשיר גם בכלורופיל.

שמנים טובים לסלטים אך לא לבישול

שמן זרעי פשתן

זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של רב שומן בלתי רבוי, אומגה 3 ו-6, הם עשירים בסיבים תזונתיים ובגרעין עצמו יש חלבונים, ויטמינים רבים (E, C, B,K). את זרעי הפשתן אפשר לפזר על סלט ירקות או פירות, ולהוסיף ליוגורט או לשייק פירות. ניתן להשתמש בהם גם במרקים ותבשילים, אולם אם ברצונכם ליהנות מכל יתרונותיהם, מומלץ שלא לחמם אותם. הדרך הטובה ביותר להוספת זרעי הפשתן לתזונה שלנו היא כשמן לסלט.

שמן המפ

שמן המופק מזרעי צמח הקנאביס אך אינו מכיל את החומרים הפסיכואקטיבים שבצמח THC ולכן הוא מאושר ע"י משרד הבריאות. שמן המפ הינו מזון המסייע לשמירה על בריאות ואיזון הגוף תוך שיפור איכות החיים. שמן זרעי הרפ ידוע כיעיל במניעת מחלות, ביצירת תחושת רוגע וסיוע להפחתה במשקל. השמן מיוצר מזרעי צמח הקנאביס (cannabis sativa), הנחשב על-פי הרפואה הטבעית כבעל סגולות רפואיות רבות, ומצוי בשלל שימושים רפואיים כבר מלפני אלפי שנים ברפואה האיורוודית, ההודית והמערבית העתיקה . על-פי סוגי הרפואה הטבעית, זרעי צמח הקנאביס יעילים לטיפול בעצירות, מחלת גאוט, מלריה, דלקות פרקים ובעיות הורמונאליות. שמן זרעי המפ מכיל את הריכוז הגבוה ביותר של נוטריינטים (אבות המזון) בטבע. שמן המפ מועשר בחלבונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים וחומצות שומן.

שמנים פחות מומלצים

שמן קנולה*
שמן סויה
שמן כותנה
שמן תירס
מרגרינה
חמאה

*הערה לגבי שמן קנולה – שמן הקנולה מופק מזרעי צמח הליפתית שעברו הכלאה גנטית מכיוון שרמת החומציות של הליפתית ללא ההכלאה היתה גבוהה מידי ולא ראויה למאכל אדם.
על אף ששמן הוא שמן נפוץ מאוד ואף נחשב ל"שמן בריא" ע"י משווקיו, חשוב לדעת שבמקרה זה שמו של השמן טוב יותר מאיכותו בפועל והוא מכיל חומצה ארוסית אשר במינונים גבוהים היא חומצה רעילה. על אף ששמן הקנולה מכיל אחוז נמוך יותר של אותה חומצת שומן רעילה (כ-2%) ביחס לשמן הליפתית אני עדין מעדיפה להשתמש בשמנים אחרים בריאים יותר ומועילים יותר לבריאותנו. ניתן להשתמש בשמן הקנולה לטיגון עמוק אך אני ממליצה להשתמש בשמנים המומלצים יותר לשימוש בבישול רגיל ובסלטים.

טלפון – 077-3013439
מייל – legoutinfo@gmail.com
ווטסאפ – 0515101023
כתובת הקליניקה – בירנית 12, כוכב יאיר

ניתן להשאיר לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם!

מטפלים המעוניינים לקבל מידע נוסף והצעות מיוחדות > לחצו כאן

עקבו אחרינו בפייסבוק

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

אז מה למדנו היום:

אל תישארו עם הכאבים! השאירו פרטים וקבלו ייעוץ טלפוני בחינם עם ד"ר שרה ברק, מומחיות לטיפול טבעי במחלת גאוט!

ביקרתם בחנות האונליין שלנו?

מבחר חבילות ופורמולות טבעיות לטיפול בגאוט במחירים שאסור לפספס!

המלצות של לקוחותינו:

מאמרים מקצועים נוספים:

ד"ר שרה ברק
ד"ר שרה ברק

ד”ר שרה ברק (Ph.D), מומחית לטיפול טבעי בגאוט ואחראית על הידע המקצועי שהחברה מספקת. ד”ר ברק אמונה על פיתוח הפורמולות הטבעיות שלנו ועל הליווי המקצועי של כל מטופלינו. בנוסף הצוות מורכב ממנהלים, אנשי מקצוע מוכשרים שמלווים את המטופלים במהלך הטיפול. הבסיס לטיפול מושתת על עקרונות הטיפול של ד”ר שרה ברק והוא כולל ייעוץ מקצועי אישי לכל מטופל, טיפול בפורמולות טבעיות, מידע חשוב וסרטונים מלמדים בנושא הגאוט. כדי להתחיל בטיפול אתה צריך לעשות צעד אחד ולפנות אלינו, משם אנחנו כבר נסביר לך איך כדאי לך להמשיך.

יש לכם שאלה? מעוניינים במידע נוסף? הגיבו בתיבה למטה ונענה בהקדם!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ישראל רוזנבאום
ישראל רוזנבאום

שלום
סבלתי מגאוט הרבה שנים. אני לוקח אלוריל 150 ליום ואין לי התקפים כבר שנים. אני לוקח גם כורכום 1000 מג ליום (c3).
אם אתחיל לקחת את הכמוסות שלכם מה לגבי האלוריל והכורכום שאני לוקח, אני יכול להפסיק אותם?
תודה
ישראל רוזנבאום

מאמרים מקצועים נוספים:

כאבי גאוט בכף הרגל

כאבי גאוט ברגל

למה גאוט בא לידי ביטוי דווקא ברגלים? מחלת הגאוט מתבטאת לרוב בהתקפי כאב עזים בבוהן כף הרגל. הופעה של מחלת גאוט ברגל נובעת מצבירת יתר של חומצת

קרא עוד »

מאמרים מקצועים נוספים:

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
אני רוצה לשאול שאלה
1
יש לך שאלה על גאוט?
היי,
איך אוכל לעזור לך?